Спогад про незабутнє ожив на карті

«Життя — то непроста річ, але як би воно не складалося, у ньому мають бути люди, заради яких хочеться жити, ідея і мрія», — філософськи міркує наш співрозмовник Василь Штоцький. Чоловік проживає в селі Радехів, а народився далекого 1950 року на хуторі Града, що колись розташовувався на північ від цього села. З особливою теплотою згадує Василь Миколайович босоноге хутірське дитинство, і коли розповідає про ті роки, голос зрадливо тремтить — відчувається, що ця тема — трепет його душі. Власне, спогади про дитячі роки і підштовхнули до реалізації ідеї, яку виношував давно, а втілив лишень у цьому році. Але про це — трохи згодом.

Доля підготувала герою цієї публікації низку випробувань, які почалися ще у ранньому дитинстві. Коли маленькому Василю виповнилося всього чотири роки, важка хвороба забрала маму.

«…Образно кажучи, ця карта — данина пам’яті мого дитинства, — зізнається Василь Миколайович. — Багато хто до моєї ідеї ставився зі скепсисом, крутив пальцем біля скроні, а є й такі, хто навпаки — підтримує… Для себе ж вирішив:  поки я ще є на світі, поки пам’ятаю, нанесу на карту місцину, яку вздовж і впоперек обходив босоніж у незабутні дитячі роки. Хто знає, можливо, цей доробок стане у пригоді нащадкам…»

Розповідь читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (27 квітня 2023 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.