Туристичний сезон: фахівці перевірили, де безпечно купатися на Любомльщині

Як стало відомо, напередодні фахівці перевірили місця безпечного купання масового відпочинку населення на території Волинської області.

З метою здійснення моніторингу якості води водоймищ у місцях масового відпочинку на водних об’єктах фахівці лабораторних підрозділів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують дослідження за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, повідомляють на фейсбук-сторінці установи.  , передає Район. Шацьк.

Так, фахівцями Любомльського відділення проведений відбір озерної води для дослідження: озеро Світязь (пансіонат «Шацькі озера», озеро Пісочне (санаторій «Лісова пісня»), озеро Велике Згоранське. А також: пляж 1,2,3 урочище Гряда, пляж село Гаївка, пляж СОЗ «Гарт».

Це місця для масового купання волинян. Проби для дослідження доставлені в лабораторію Ковельського районного відділу ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ». Там перевірять, чи немає у воді збудника холери, поліомієліту та яєць глистів, зроблять хімічний та бактеріологічний аналіз. Аналізи на різні показники тривають від трьох до десяти днів.
У разі виявлення невідповідних проб води відкритих водойм, керуючись Законами України «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» органам місцевого самоврядування, власникам місць масового відпочинку будуть надані рекомендації щодо своєчасного інформування населення з даних питань, виставлення попереджувальних знаків про заборону купання у водоймах.
Моніторингові дослідження безпечності та якості води відкритих водойм у місцях масового відпочинку населення області тривають.