На День Конституції в Любомлі організували свято для дітей

Проведення святкових заходів було заплановано на День захисту дітей, але жорстока війна не дозволила цього зробити. Майже один за одним загинули на фронті  воїни з Любомля. В скорботі вся громада прощалася зі своїми захисниками.

Волонтерські організації краю подарувати свято дітям вирішили тільки тепер. Отож,  на центральній площі міста в День Конституції зібралося чимало малечі, їх батьків та жителів Любомльської громади.

Дві з половиною години танців, пісень, розваг, веселощів, конкурсів для діток принесли задоволення для малюків і їх батьків. Безкоштовне морозиво, мильні бульбашки, гарні аніматори, малюнки на асфальті крейдою. Все це дало змогу відволіктися від реальності війни, ділиться голова волонтерської організації Андрій Демянчук.
Але на самій війні, у захисників, немає жодної змоги відволіктися. Немає змоги видихнути і розслабитися. Постійна напруга. Постійна небезпека. І постійна думка, як убезпечити себе і побратимів. Засоби безпеки на війні це окоп, бліндаж, бронік, шолом, авто, коптер з “очима”, тепловізор, турнікети, аптечка, і т.д. Саме на автомобіль і був орієнтований збір коштів у цей день захисту дітей. Автомобіль для нашого земляка з Борок, Сергія Черешньова. За кілька годин було зібрано:
У загальну скриньку- 2700 гр.
Будинок школяра– 1500 гр.
12-річна Зінчук Марійка, продала власних виробів з бісеру на 610 гр.
Марія Чигирин з Любомля дала 100 євро.
“Пончикісти “ виторгували 10861 гр.
Кулінарний батальйон виручив за свою продукцію – 14000. І разом за день, з надходженнями на картки ця сума: 38670гр. Отже загальна сума збору – 71970. Залишається 48000. Картки, на які можна донатити: “приват” 4149629358389138 і “моно” 4441111132310628
Окремо і особисто хочу подякувати Ірині та Володі Артюшенко, а також однодумцям, які навколо них, констатує Андрій Демянчук. Це вже окремий структурний підрозділ,зі своїм баченням, ідеями, ініціативами, активістами. Це благодійники від початку війни і до тепер вони не опускають руки. Наші поїздки на схід і всі наші розіграші і збори коштів ними завжди підтримуються. Також дякуємо поліцейським, які організували перекриття вулиці і слідкували за порядком.
Подяка всім, хто прийшов підтримати цей захід.