Місцева влада нагадала де можна безпечно збирати гриби та ягоди

На Волині триває активний літній сезон. Зокрема, багато відпочивають на природі, багато йдуть до лісу по гриби та ягоди. Саме тому хочу нагадати, що в прикордонних районах області діють обмеження на відвідування лісових масивів. Насамперед – у зв’язку з воєнним станом та безпековими заходами поблизу кордону», – наголосив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Нещодавно у Житомирській області стався трагічний випадок – на лісовій дорозі на міні підірвалось авто. Чоловік проігнорував знаки-попередження «В’їзд заборонено» і «Стоп, міни!». Через вибух водій загинув на місці.

Тож очільник області звернувся до волинян з проханням не ігнорувати попередження на в’їздах у ліси:

  • Пам’ятайте, що значна частина прикордонних територій замінована.
  • Нехтування попереджувальними знаками «Стоп, міни!» може бути смертельним. Навіть розворот авто на лісовій дорозі може спричинити наїзд на міну.
  • Крім того, категорично заборонено з’їжджати з лісових доріг на обочину, розбирати або перетинати штучно зроблені завали деревини у лісах.

Що стосується збору грибів та ягід:

  • у Луцькому та Володимирському районах дозволено – крім місць із попереджувальними знаками;
  • у Ковельському районі – повністю заборонено відвідування лісових масивів на території Заболоттівської та Самарівської територіальних громад.
  • у Камінь-Каширському районі – заборонене відвідування лісів у Камінь-Каширській і Любешівській громадах.

Дізнатись детальніше про місця, безпечні для збору дикоросів, можна у громадах від місцевої влади.