На службі правдивому слову

Мабуть, на запитання, хто на теренах Любомльщини є найбільш досвідченим журналістом, кожен шанувальник друкованого слова відповість, що це Олександр Хоменчук, і буде стовідсотково правий. Вже шість десятків літ Олександр Йосипович вірно служить його величності правдивому Слову, а таке творче довголіття — це, на секундочку, щонайменше три покоління читачів.

…З юних літ публікувався у районній та обласній газетах Рівненщини, та коли прийшла пора обирати професію, все ж вирішив йти у лісівники. Але з пером не розлучався, бо й під час навчання у Шацькому лісовому технікумі регулярно дописував у Любомльську райгазету «Радянське життя»…

Творчість здібного молодого хлопця помітив та гідно оцінив тодішній редактор нашої районки  Яків Василенко, який запропонував йому роботу на посаді завідувача відділу листів і масової роботи. Так 12 березня далекого 1970 року Олександр Хоменчук поповнив ряди журналістів Любомльщини.

Має й літературний доробок — вісім творчих збірок, перша з яких побачила світ у 2002 році.

І нині, вже перебуваючи на заслуженому відпочинку, він тримає стрій на інформаційному фронті, активно співпрацюючи з різними друкованими виданнями не тільки України, а й Польщі, і, звісно ж, із нашою газетою, у чому читачі не раз мали нагоду переконатися. Недарма ж його життєвий девіз — «Ні дня без рядка!».

Сьогодні найдосвідченіший маестро любомльської журналістики Олександр зустрічає прекрасне особисте свято — 80-річний ювілей. Щиро вітаємо Вас, Олександре Йосиповичу, з приємною життєвою подією! До традиційних побажань здоров’я, щастя і достатку хочемо додати творчого довголіття, нових журналістських й літературних звершень і здобутків, які радуватимуть читачів Любомльщини і не тільки.

Розповідь читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (23 листопада 2023 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.