В грудні пенсіонери додатково зможуть обміняти LED-лампочки

З 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти, крім Київщини, для пенсіонерів розпочнеться додатковий обмін LED-ламп. У Київській області ця частина проекту стартує трохи згодом – 12 грудня.

Про це інформує пресслужба «Укпошти».

«Щоб отримати ще по 5 енергоощадних ламп, пенсіонерам потрібно просто завітати у відділення з паспортом, РНОКПП, пенсійним посвідченням та активним номером телефону. Старі лампи, які раніше потрібно було надавати одразу при обміні, вони зможуть принести у відділення «Укрпошти» протягом місяця з моменту отримання п’яти нових», – повідомляють в «Укрпошті».

За інформацією підприємства, зараз доступні для обміну на всій території України близько 18 млн енергоощадних ламп. Програма діятиме, доки світлодіоди будуть в наявності на кожному окремому відділенні.

Звертається увага, що також у розпалі обмін для юридичних осіб: медичних закладів, шкіл, дитячих садочків, поліклінік та СББ. Вони можуть отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву в застосунку «Дія».

«За попередніми оцінками, економічний ефект від обміну ще 18 млн світлодіодних ламп дозволить сумарно економити одночасно до 1000 МВт, що дорівнює роботі блока атомної електростанції», – наголошується у повідомленні.

Проект реалізується за підтримки Міністерство економіки України, Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та European Union in Ukraine..

Для проекту Єврокомісія закуповує для України 30 мільйонів світлодіодних ламп, Франція заявила, що додає ще 5 мільйонів.