Палата представників США ухвалила допомогу Україні

Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд підтримки нашої держави. 

Голосування відбулося в суботу в рамках пакету з чотирьох законопроєктів, які передбачають іноземну допомогу союзникам та партнерам США, передає власний кореспондент Укрінформу.

Законопроєкт підтримали 311 конгресменів, проти висловилися 112 законодавців, один проголосував як «присутній». Для ухвалення документа була потрібна проста більшість – 218 мандатів.

Слід зазначити, що перед основним відбулося голосування по поправках республіканців, які пропонували скорочення допомоги Україні або її скасування. Всі зміни були відхилені переважною більшістю представників обох партій. Крім того, конгремен-республіканець Кіт Селф спробував застосувати процедуру повернення законопроєкту до комітету для повторного перегляду, яка була одразу провалена законодавцями.

Передбачається, що законопроєкт H.R.8035 буде долучений до пакету, який виділяє $95 млрд на підтримку Україні, Ізраїлю й партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також на інші заходи, пов’язані з інтересами нацбезпеки США. Очікується, що цей пакет буде переданий на розгляд Сенату якомога скоріше.

Як повідомлялося, для того, щоби законодавча ініціатива набула чинності закону, її мають ухвалити обидві палати Конгресу США, а глава Білого дому – затвердити його своїм підписом.