На сесії Любомльської ОТГ прийняли бюджет-2020

Перед початком пленарного засідання, яке відбулося 24 грудня, до депутатів у гості завітала Меланка із ватагою щедрувальників, які привітали народних обранців із Новорічно-Різдвяними святами.

Ті в свою чергу подякували артистам купюрами, хто якою зміг. Згодом збір коштів продовжили, цього разу за пропозицією Миколи Троця для фінансової допомоги сім’ї, яка опинилася в складних життєвих обставинах.

Працювати розпочали депутати також продуктивно і вже за першу годину роботи розглянули більше десятка питань порядку денного: затвердили Програму соціального та економічного розвитку громади на 2020 рік, узгодили умови проведення конкурсу на визначення опорного закладу серед ЗЗСО І-ІІІ ст., внесли зміни до Статуту КП «Любомльське ЖКГ» та інше.

З інформацією про бюджет громади на наступний рік виступила начальник відділу фінансів та інвестицій міськради Тетяна Коляда. Вона зокрема повідомила, що дохідна частина головного міського кошторису очікується в сумі трохи більше 121 мільйона гривень.  З них 63 млн.грн різного роду дотації та субвенції, а 58 млн грн – власні доходи.

Саме цю загальну суму пропонувалося розділити наступним чином: освіта – 84 млн грн; культура – 8 млн грн; ЖКГ – 4,5 млн грн(в т.ч. 3,5 мільйона на благоустрій населених пунктів); охорона здоров’я – 2,8 млн грн; соцзахист – майже 1,5 млн грн; на фізкультуру і спорт – 1,5 млн грн; на транспорт, транспортну інфраструктуру, дорожнє господарство – 1,8 млн грн. На забезпечення діяльності міськради передбачили 13,6 млн грн, з яких 9,5 мільйона – оплата праці.

Власне навколо цієї суми й розпочалися дебати в  сесійній залі. Частина депутатів пропонувала кошти зменшити на 1,5 – 2 млн грн за рахунок скорочення надбавок та інших доплат до заробітної плати чиновників. Однак більшості голосів ця пропозиція не набрала, тому остаточне рішення було прийняте в редакції, запропонованій міськрадою.

На завершення роботи депутати не задовольнили клопотання управління ЖКГ щодо закриття міської лазні, продовживши її роботу до 15 квітня. Натомість, щоб компенсувати витрати, зняли заборону на продаж алкогольних напоїв у нічний період.  

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *