У Скибах пожежа: горіли трава й чагарники

19 березня близько 16:20 виникла пожежа посуші та чагарників на площі в селі Скиби.

На місце події виїхали 10-ДПРЧ міста Любомль. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

З початку року на території району таких пожеж зареєстрували вже вісім на площі близько 8 гектарів.

Любомльський РВ УДСНС України у Волинській області вкотре застерігає, що спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків заборонене законодавством України, за що тягне адміністративна відповідальність згідно ст. 77-1 КУпАП.

Крім того, при притягненні винних осіб до адміністративної відповідальності, враховуються всі обставини правопорушення та тяжкість його наслідків, оскільки статтею 245 Кримінального кодексу України, за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом, передбачено кримінальну відповідальність.

Винні особи караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.