Поїзд «Ковель — Хелм» знову курсуватиме?

У голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка нещодавно відбулася зустріч з представниками «Укрзалізниці», під час якої одним із обговорюваних питань було відновлення курсування потяга «Ковель — Хелм».

Під час зустрічі обговорили реалізацію інвестиційних проектів, які є важливими для розвитку Волинської області, як прикордонного регіону. Зокрема, один з них стосується  нашого району. Мова про електрифікацію та модернізацію дільниці: «Ковель — Ягодин —Держкордон».

Цей проект матиме надзвичайно великий соціальний ефект, адже дозволить запустити пасажирські поїзди та створити надійне залізничне сполучення з країнами ЄС. В «Інвестиційному атласі», розміщеному на сайті КМУ, проект представлений з орієнтовною вартістю — 54,2 млн. дол. Очікуваний час реалізації — 2024 рік.

Зрозуміло, що такі великі проекти реалізовуватимуться не один рік, але вони дозволять забезпечити пряме залізничне сполучення України з Європейським Союзом. Нині ж, користуючись нагодою, голова облдержадміністрації порушив питання про відновлення курсування потяга «Ковель-Хелм».

«Знаю, що є певні проблемні питання, які свого часу завадили безперервному курсуванню цього потяга. Ще до карантину почав переговори із польською стороною щодо цього питання. Окрім того, звертатимуся до центральних органів влади, зокрема до президента та Кабміну, щоб лобіювати усі подібні проекти, адже Волинь — прикордонна область, і я розумію важливість та необхідність її розвитку. Зараз обговорюємо розширення можливостей митниці та створення у Ковелі індустріального парку. Обласна влада всіляко підтримує та підтримуватиме будь-які ініціативи, необхідні для розвитку нашого регіону. Це для мене — пріоритет», — сказав Юрій Погуляйко.

Окрім цього, представники Укрзалізниці звернулися до голови ОДА з проханням сприяти у тому, аби органи місцевого самоврядування області заплатити компенсацію за перевезення пільгових категорій населення.