Справа усього життя

Для мене ці слова дорівнюють думці. Я роблю те, що мені подобається і вдається найкраще. А ще краще, аби за це платили гарні гроші. Та насправді її не існує — цієї, однієї спеціальності, яку ви або ваші діти чи онуки здобули чи, можливо, просто прослухали у вищому навчальному закладі.

Схема «школа-університет-робота» застаріла. Світ змінився. Умови і вимоги від роботодавців теж. Нові професії та незрозумілі посади заповнюють мережу Інтернет, яка, власне, може стати «рятувальним жилетом», якщо з думкою про майбутнє почати розбиратися у тому, чим живе сьогодні світ.

Це потребує перших ваших вкладень у вигляді мотивації і найдорожче, що є у кожного з нас — час. Вітаю — ви вже почали здобувати свою першу міні-професію, яка передбачає пошук й обробку інформації. До чого це я? Аби знайти свою нішу, місце під сонцем. У стрімкому сучасному світі потрібно освоїти не одну міні-професію і навичку, запам’ятати сотні кубів нової інформації.

Моя історія коротко: навчання в школі, не була відмінницею, більше часу приділяла дозвіллю: бальні танці, спортивні секції, малювання, співи. Вступ до університету — знала лише, що гуманітарний напрям. Мені пощастило — батьки оплатили навчання на факультеті журналістики. Відточувала вміння доносити важке і важливе — просто та цікаво. Викладачі-практики змушували опановувати нові гаджети та користуватися різними програмами. Та своє захоплення танцями, музикою та спортом я не полишала. Як виявилось, останні три терміни об’єдналися у професію фітнес-тренер.

Робота в редакції «Наше життя» допомогла ближче познайомитися з містом та його мешканцями. Навики комунікації зібрали довкола мене усіх, хто за довготривале життя без болі та хвороб. Сьогодні — це основна моя зайнятість. А ще я мама та дружина, глибоко цікавлюсь психологією, відпочиваю малюючи, освоюю навики нового для України методи реабілітації покращення руху — кінезіотейпування. Сподіваюсь, цей список буде лише поповнюватися.

Я постійно у пошуках, та усе, чому я навчаюсь, допомагає відкривати, підходити до чергових нових дверей, шукати своє достойне, комфортне місце під сонцем.

Намалюйте його. Намалюйте сонце, у центрі напишіть основне, що ви полюбляєте робити чи ким хочете стати, бо відчуваєте потяг до справи. Не поспішайте, мрійте, пофантазуйте акцент «мені подобається», «я хочу». І звідси як промінчики вміння, знання, які потрібно виконувати, щоб стати кращим у цій справі і те, що може бути дотичним до такої роботи або ж зовсім інше зайнятість, до якої теж лежить душа. Можливо, її розвиток також дасть свої плоди. Ваш ресурс — час. Використовуйте довгі літні вечори з користю. Життя плине, усе змінюється, якісь справи робляться. Вони різні, люди різні, але той дар і талант, який Бог дав кожному з нас, потрібно віднайти в собі і поділитися з ним світом.

Це і є щастя, а щастя — це справа усього життя кожного з нас.

Аліна МОСІЄВИЧ.