Оперативна ситуація в Любомльському районі за минулий тиждень

В період з 17 по 24 серпня 2020 року до Любомльського відділу поліції надійшло 122 звернення громадян. З них 67 розглянуто у відповідності Закону України «Про звернення громадян» та по 14 фактах відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. З числа зареєстрованих кримінальних правопорушень 2 крадіжки, 3 факти надання пропозиції службовій особі неправомірної вигоди, 1 факт шахрайства, 4 злочини пов’язані з незаконним обігом наркотиків, та 1 випадок ДТП з потерпілими.
Так, 18 серпня 2020 року працівниками сектору превенції Любомльського відділу поліції під час обстеження одного з населених пунктів Любомльського району на присадибній ділянці 50-ти річної місцевої жительки виявлено 30 стебел коноплі. Рослини вилучені та направлені на дослідження. Відомості про подію внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Відповідні діяння караються штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває досудове слідство.
Ситуація на автошляхах.
Впродовж тижня на дорогах району трапилась 11 дорожньо-транспортних пригод, з яких 2 з потерпілими. За минулий тиждень працівниками відділу поліції виявлено 9 фактів керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння (з початку року 139 ).
Протягом тижня працівниками груп реагування патрульної поліції Любомльського відділу поліції в ході виконання службових обов’язків щодо нагляду за дотриманням правил дорожнього руху виявлено 225 порушень ПДР (з початку року 4437).
Також, поліцейськими зафіксовано 26 випадків перебування осіб, у громадських місцях у п’яному вигляді, чим своєю поведінкою ображали людську гідність та громадську мораль, у 25 випадках виявлено громадян, які палили тютюнові вироби у заборонених місцях, 7 випадків завідомо неправдивого виклику спеціальних служб, 2 факти порушення правил карантину, 9 порушень у сфері дозвільної системи та 7 випадків вчинення насильства в сім’ї.