На ремонт дороги Шацьк-Старовойтове – 90 мільйонів

На Волині у 2021 році планують відремонтувати приблизно 88 кілометрів місцевих доріг. Загалом на роботи витратять майже 603 мільйони гривень.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» з’ясував, які саме дороги місцевого значення на Волині планують відремонтувати у цьому році та скільки грошей на це витратять.

Як повідомила «Служба місцевих автомобільних доріг Волинської області», фінансування робіт здійснюватиметься коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

За інформацією депутата Волинської обласної ради Івана Мирки, найбільше грошей на ремонт місцевих доріг, які перебувають у комунальній та державній власності, отримає Ковельський район – 282,3 мільйона гривень (56 %). Дещо менше на роботи витратять у Луцькому районі – 126,3 мільйона гривень (25 %). Камінь-Каширський отримає на ремонти місцевих доріг 59,7 мільйона гривень (12 %). Найменше ж дістанеться Володимир-Волинському району – 39,5 мільйона гривень (8 %).

У Ковельському районі планують капітальний ремонт мосту на дорозі Мирин – Мельниця – Бруховичі. На це витратять 10,6 мільйона гривеньТакож цьогоріч хочуть відремонтувати дорогу Кримне – Залюття – Поліське. На це передбачили 133,7 мільйона гривень.

На окремих ділянках відремонтують дорогу Задиби – Клюйськ. Загалом на роботи витратять 5,2 мільйона гривень. Окрім того, на кількох відрізках дороги проведуть капітальний ремонт дороги Шацьк – Залісся – Грабове – Старовойтове. На це загалом витратять 89,3 мільйона гривень.

У місті Ковелі планують реконструювати вулицю Відродження (від ж/б №4 до Т. Боровця). На це витратять 2,5 мільйона гривень.

Також відремонтують вулиці та дороги, які перебувають у комунальній власності, у таких територіальних громадах:

Вишнівській:

  • Відремонтують вулицю Соборності у селі Вишнів. На це передбачили 1 мільйон гривень;

Рівненській:

  • Відремонтують вулицю Прикордонників у селі Гуща. На це передбачили 1 мільйон гривень;

Головненській:

  • Відремонтують вулицю Незалежності у селі Головне. На це передбачили 1 мільйон гривень;

Любомльській:

  • Відремонтують вулицю Української Армії (на ділянці від вулиці Прикордонників до вулиці Пилипа Орлика) у місті Любомль. На це передбачили 1 мільйон гривень;

Середній поточний ремонт проведуть на автодорозі КПП «Самари» – Язавні – Теребовичі – Підлужне – Гірники – (М-19) – Жиричі – Тур – КПП «Тур». На це витратять 11,1 мільйона гривень.

Також відремонтують дорогу Шацьк – Залісся – Грабове – Старовойтове до М-07 (II черга). На це передбачено 742,1 тисячі гривень.