Першим новорічний лелека приніс хлопчика

Народилося немовля сьогодні вранці о 9.30 год. у родини Дяків із села Скиби. Пологи були партнерськими. Мама Лілія та її синочок почувають себе добре.  Про це повідомляють на сторінці Любомльського ТМО у фесйбуці.

Вага новонародженого – 3кг 770 г, зріст – 57 см. Приймала перші в цьому році пологи акушер-гінеколог Олена Кондратюк.

Загалом минулого року у Любомльському ТМО народилося 402 діток, з них чотири — двійні. Хлопчиків в минулому році народилося більше, ніж дівчаток — 215 проти 190.

За рік у відділенні народжувало 275 сільських жительок та 127 міських. З інших районів у Любомльському ТМО народило 30 жінок (Турійського, Луківського), та 11 – з інших областей. З Шацької громади у Любомльському ТМО народжували 92 жінок.

Вперше народжували 149 жінок, 8 жінок народжували віком до 18 років, з них двоє – 16-річні. Найстаршим породіллям було по 42 роки. Загалом за рік було 9 породіль старше 35 років.

За рік у відділенні 91 жінка народила за допомогою кесарського розтину, що становить 22% від загальної кількості пологів. Дві двійні з’явилися на світ також за допомогою кесарського розтину, дві інші двійні народилися природнім шляхом.

В акушерсько-гінекологічному відділенні 97,8% від загальної кількості пологів – партнерські, адже тут для цього створені усі умови.

«Партнерські пологи — дуже важливі для породіллі, адже вона відчуває підтримку від близької людини», — розповідає зав. відділенням Світлана Дубій.

За рік чотири жінки народило, не перебуваючи на обліку у гінекологів. Також у чотирьох жінок були патологічні пологи. Зазначимо, що пологи для жінок є безкоштовними, їхню вартість відшкодовують медзакладу з коштів НСЗУ.