Двадцять два місяці на афганській землі

Влітку минулого року Любомльську районну організацію спілки ветеранів Афганістану очолив новий керівник Віталій Миколайович Мучак. Родом наш співрозмовник з села Куснища, де народився  15 жовтня 1967 року. Тут закінчив середню школу, звідсіля у квітні 1986 року був призваний до війська. Службу проходив в обмеженому військовому контингенті радянських військ в ДРА, у розвідувальному батальйоні.  Демобілізувався останнього липневого дня 1988-го.  Військовий досвід, дисципліна  згодилися і в мирному житті.

У 1989 році вступив до Львівської середньої спеціальної школи міліції карного розшуку. Після закінчення працював в Любомльському райвідділі міліції в карному розшуку. З 1997 року очолював міжрайонний відділ управління боротьби з організованою злочинністю. В 2004 за вислугою літ пішов на заслужений відпочинок. Нагороджений медалями та подяками, в тому числі і від уряду Афганістану. З нагоди чергової річниці виводу радянських військ з Афганістану ми поспілкувалися з Віталієм Миколайовичем.

Подробиці про читайте у сьогоднішньому номері газети «Наше життя»

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), а також передплатити, завітавши до редакції чи звернувшись до листонош.