Волонтери під підозрою: про що розповідали журналістам у фонді “Добра справа”.

У луцькому благодійному фонді «Добра справа», щодо якого відкрили кримінальне провадження, заявляють, що впевнені у безпідставності обвинувачень й вважають дії правоохоронців перевіркою на «чистоплотність» через масштабну діяльність, пише ВолиньPost.

Про це заявили під час пресконференції 22 липня. Її фонд влаштував після того, як інформація про відкрите кримінальне провадження через нібито продаж гуманітарної допомоги особами, причетними до фонду, потрапила у ЗМІ.

Нагадаємо, учора, 20 липня, Управління стратегічних розслідувань та прокуратура області повідомили про те, що члени благодійного фонду у Луцьку налагодили постачання з країн ЄС гуманітарної допомоги для військових потреб. Але замість того, аби відправити допомогу на фронт, продавали її.

Правоохоронці заявили, що під час обшуків і вилучили 4800 бронеплит, 2300 плитоносок, 150 пар військового взуття, рулони тканини, документи, які підтверджують факт отримання майна як гуманітарної допомоги, «чорнові» записи. Додали також, що загальна сума вилученого військового спорядження та амуніції становить понад 28 млн гривень.

Натомість під час пресконференції назвали інформацію про продаж бронежилетів «повною нісенітницею». Мовляв, бронежилети, які вилучили, узагалі не були завезені з-за кордону як гуманітарна допомога, а були виготовлені у Луцьку фірмою, яку створили з ініціативи людей, які є втому числі волонтерами фонду. Виготовлені бронежилети продавали, але не фонд, а фірма, яка їх виготовляла.

Директор фонду «Добра справа» Юрій Слива з цього приводу висловився: «Ми – організація, яка не може вести підприємницьку діяльність і заробляти гроші. Бронежилети ми з-за кордону фактично не отримуємо. Дуже мало. Але завдяки ініціативі наших волонтерів були знайдені фінанси, ресурси, технології для того, щоб почати їх виробляти».