Говорили про важливе

Начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен провела робочу нараду з головами територіальних громад району. В нараді взяли участь голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко, начальник відділу будівництва, реконструкції та капітального ремонту Служби автомобільних доріг у Волинській області Олександр Хотинець, керівники лісогосподарських підприємств району, військові, окремі керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, повідомляють на сторінці установи у фейсбуці.

В ході наради її учасники обговорили питання підготовки господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення до роботи в осінньо-зимовий період, надання допомоги підрозділам ЗСУ, які розміщені на території Ковельського району.

«При підготовці до зими установам та організаціям необхідно враховувати реалії військового стану, а для цього звернути увагу на наявність альтернативних видів обігріву приміщень. Ми маємо чітке розуміння, що опалювальний сезон буде непростим, однак, зобов’язані разом впоратися з цим. Адже ретельна підготовка до опалювального сезону — важлива складова оборони держави» —  зазначила Ольга Черен.

Також вона Миколаївна  наголосила, що важливим завданнями є належна підготовка закладів освіти  до нового навчального року та завершення облаштування укриттів.

Актуальними є питання забезпечення твердим паливом, передусім, сімей загиблих військовослужбовців, родин військових, які на фронті захищають Україну від російського агресора. Як зазначив начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко дрова паливні надаватимуться сім’ям загиблих і зниклих безвісти захисників, за пільговими цінами реалізовуватимуться сім’ям військовослужбовців ЗСУ, внутрішньо переміщеним особам,  власникам домогосподарств, які прихистили ВПО. Також паливні дрова зможуть придбати всі бажаючі.

Начальник відділу будівництва, реконструкції та капітального ремонту Служби автомобільних доріг у Волинській області Олександр Хотинець звернув увагу на необхідності впорядкування території блокпостів та встановлення відповідних дорожніх знаків з метою забезпечення безпеки дорожнього руху на автошляхах.

В ході наради розглянуто низку інших питань життєдіяльності району. Зокрема, Керівники та представники органів місцевого самоврядування доповіли поточну ситуацію в територіальних громадах.

Начальником Ковельської районної військової адміністрації дано конкретні доручення посадовим особам райдержадміністрації та головам територіальних громад. Ольга Миколаївна  подякувала міським, селищним, сільським головам, присутнім на нараді керівникам підприємств за вагомий внесок у підтримку Збройних Сил України, активну співпрацю у вирішенні проблем внутрішньо переміщених осіб, об’єднання зусиль жителів територіальних громад задля перемоги над ворогом.

Відділ організаційної, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації.