На межі Донеччини й Харківщини підняли український прапор

На стелі, встановленій на межі Донецької та Харківської областей, підняли прапор України

Про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«На стелі, встановленій на межі Донеччини й Харківщини, підняли український прапор! Завдяки нашим Збройним силам, ця ділянка траси Київ-Харків-Довжанський вільна від окупантів», – написав очільник області.

Він зазначив, що ця ділянка вкрай небезпечна, оскільки буквально нашпигована смертоносним залізяччям. Бо тут ще недавно велися запеклі бої, а тепер про них нагадують тільки залишена техніка та мінні поля.

«Разом із першим заступником голови МВС Євгенієм Єніним та головою ДСНС Сергієм Круком виїхали на місце, щоб оцінити масштаби робіт, які потрібно буде виконати по розмінуванню», – розповів Кириленко.

Він додав, що найкращих рятувальників, які під час цієї війни віддано й вправно виконують свій професійний обов’язок, іноді – на межі людських сил і можливостей, було відзначено державними та відомчими нагородами.

Як повідомлялося, за словами Президента України Володимира Зеленського, звільнені від російських загарбників населені пункти Харківської області відновлюються — отримують продукти, ліки, пенсії, повертається енергозабезпечення й робота транспорту.

Між Донеччиною і Харківщиною з 20 вересня почав курсувати приміський поїзд.