Ремонтують автодорогу до «Ягодина»

На автомобільній трасі Київ – Ковель – Ягодин (на місто Люблін) відновлюють дорожнє покриття та облаштовують придорожню інфраструктуру на двох ділянках протяжністю 32 кілометри, – повідомляє «Суспільне» з посиланням на Укравтодор.

У рамках проекту «Відкритий кордон» роботи відбуваються між містом Ковель та міжнародним пунктом пропуску «Ягодин – Дорогуськ» у рамках поточного дрібного ремонту.

На ділянці в напрямку Ковеля протяжністю понад 30 кілометрів дорожники зводять укріплені узбіччя завширшки понад два метри, аби вантажівки, які очікують на перетин кордону, не стояли на проїзній частині, а також облаштовують нижні та верхні шари асфальту.

Дорожня техніка працює і на під’їзді до «Ягодина», де на відрізку у два кілометри стелять новий шар асфальту, а напередодні фрезерували зношений асфальт.

«Ще нещодавно на цьому відрізку «варшавської» траси через блокаду росією морських портів стояла багатокілометрова черга вантажівок. Зараз держава робить все можливе, аби збільшити пропускну здатність пункту пропуску», – сказано в повідомленні Укравтодору.

ДОВІДКОВО: проект «Відкритий кордон» передбачає ліквідацію вузьких місць на західному кордоні України задля швидкого і системного поліпшення як вантажних, так і пасажирських перевезень «Україна – ЄС».

ЩО ВІДОМО. Наприкінці червня на Волині на автомобільній дорозі Київ – Ковель – Ягодин (на місто Люблін) відкрили лівий проїзд з двома смугами руху між селами Довгоноси та Старі Кошари Ковельського району.

Влітку 2022 року на під’їзді до міжнародного пункту пропуску “Ягодин – Дорогуськ” відновили дорожнє покриття на двох мостових переходах через річку Західний Буг у зв’язку зі збільшеним навантаженням транспорту.