Парафінові свічки, станки для гоління, гелеві акумулятори — на склад митниці вилучили «лівий» товар на понад 1,3 млн грн.

На митному посту «Ягодин» перевірили збірний вантаж, який ввозив в Україну польський перевізник. У товаросупровідних документах значилося  2528 коробок з популярними нині електротоварами чи засобами особистої гігієни. Однак у ході повного митного огляду із перерахунком вантажних місць з’ясувалося, що фактично у цій фурі — 3692 вантажних місця. Різниця між заявленим до митного оформлення та імпортованим обсягом товару становила понад 7 тисяч штук, серед яких 24 акумулятори «Solarfam», майже тисяча парафінових свічок, тисячі наборів «Gillette», зубних щіток тощо. Вартість «лівого» краму — понад 1,3 млн грн., повідомляє Волинська митниця.

Усе зайве вилучено на склад митниці до рішення суду у справі, провадження якої розпочато за ст. 483 Митного кодексу України. Переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням митному органу неправдивих відомостей щодо кількості вантажних місць — тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предметів порушення з конфіскацією цих товарів.