«Енергетика — це все моє життя»

Відверто кажучи, особливих рекомендацій наш співрозмовник, Володимир Остапюк, не потребує, бо за кілька десятиліть праці в енергетичній галузі заробив реноме висококваліфікованого спеціаліста, енергійного та ініціативного організатора виробничого процесу, управлінця високого рівня, за що десять років тому був удостоєний звання Заслуженого енергетика України, до слова, єдиного на наших теренах. А зважаючи на те, що чоловік майже сорок літ керував цією сферою на Любомльщині, то мало де знайдеться обійстя, в якому комусь із мешканців не було відоме його ім’я, тим більше, що він двічі обирався депутатом міської ради й чотири рази — районної. Ну а привід для нашої зустрічі — досить приємний, адже другого січневого дня Володимир Євстафійович відзначив поважний ювілей — 70-річчя від дня народження. Сім десятків літ, з яких більш ніж половина, віддані улюбленій справі — енергетиці…

«…як відомо, масштабна електрифікація наших країв розпочалася у другій половині 60-х років минулого століття. Нашому співрозмовнику випало розвивати енергетичну мережу Любомльщини. Так, за часи його керівництва були споруджені основні підстанції на 35 і 110 тисяч вольт у Любомлі, Головні, Шацьку, Вишнівці, Забужжі, Радехові, Піщі, на митниці, багато аналогічних об’єктів меншої потужності в інших населених пунктах…»

«…один із найбільш вагомих втілених проектів, реалізованих при керівництві Володимира Євстафійовича, стало спорудження нового приміщення для енергетичного підприємства. Це дозволило вивільнити старе приміщення, в якому облаштували вісім квартир для енергетиків. Ще дві з’явилося за рахунок вивільнення колишньої диспетчерської, що розташовувалася через дорогу. Загалом у нашій галузі завжди приділяли увагу поліпшенню житлових умов працівників. Своїми силами побудували чотириквартирний будинок біля колишньої лазні, двоквартирний — за хлібозаводом, дві квартири купили…»

«…на теренах краю, певно, не знайдеться очільника підприємства виробничої ланки, який відпрацював на управлінській посаді майже 40 років…»

Розповідь читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (5 січня  2023 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.