Нелегал, який на Любомльщині хотів через Буг пробратися до України, заплатить штраф

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений ВПС «Рівне» Луцького прикордонного загону протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 2041 КУпАП.

Про це йдеться в постанові суду від 18 грудня.

Іноземець, громадянин Литовської Республіки, 19 жовтня 2020 року о 17:50 на території Рівненської сільської ради в районні прикордонних знаків №№989-990, в порушення статей 9, 12 Закону України «Про Державний кордон України» намагався незаконно перетнути державний кордон України з Республікою Польща поза пунктом пропуску в брід річки Західний Буг, чим вчинив правопорушення, передбачене частиною 1 статті 2041 КУпАП.

На розгляд справи порушник не з`явився, хоча про дату та місце розгляду судом повідомлявся, в тому числі шляхом публікації на офіційному сайті суду судового оголошення.

З метою недопущення уникнення порушника від відповідальності за скоєне видається необхідним і можливим розглянути справу за його відсутності на підставі наявних матеріалів.

Винність чоловіка у вчиненні правопорушення повністю доводиться матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення, письмовими поясненнями інспектора ВІПС «Ягодин» ВПС «Рівне», схемою виявлення порушника.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 2041 КУпАП, і накласти на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3,4 тисячі гривень.

Також суд постановив стягнути в користь держави 420 гривень судового збору.