З бутоньєрками і «живим ланцюгом»: у Вишнівській громаді відзначили День Соборності

Щороку 22 січня відзначається День Соборності України — одне зі знакових свят українського державотворення після Дня Незалежності. Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Цей день є дуже важливим в історії української нації. День Соборності України — це день єднання та підвищення духовної сили народу. Революція 1917-1920 рр в Україні втілила мрію багатьох поколінь, об’єднавши українські землі в єдину соборну державу.

З нагоди  Дня Соборності України працівники КЗ «Центр КМЕВС» Вишнвської громади виготовили бутоньєрки у кольорах стягу нашої держави, повідомляють на сайті самоврядного органу. Працівники ж Вишнівської сільської ради підтримали патріотичний флешмоб та прикріпили бутоньєрки до одягу  на знак вшанування визначної історичної події об’єднання двох суверенних держав — УНР і ЗУНР, яка залишила глибинний слід в історичній пам’яті українського народу.

Після вітальної промови сільського голови Віктора Сущика та згадок про історичні події 1919 року усі присутні утворили «живий ланцюг», як символ єдності східних і західних земель України.

«Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії, — йдеться у повідомленні. —  Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань».