В Ягодині конфіскували телевізорів на понад 1 мільйон гривень

Волинською митницею викрито і припинено спробу протиправного імпорту телевізійної апаратури на понад 1,2 млн грн, повідомляє пресслужба установи.
На митному посту “Ягодин” виявлено імпортера, який під час ввезення в Україну LED-телевізорів з обладнанням радіодоступу, подав до митного оформлення неправдиві відомості про цей товар.
Зокрема, водій вантажного транспортного засобу, громадянин України, представив митникам товаросупровідні документи, згідно з якими “телевізори в комплекті” китайського виробництва, вагою 401 кг, були придбані у Польщі і коштують за курсом НБУ на дату ввезення – 892,8 тис грн. Водночас, під час здійснення митного контролю, в автомобілі була виявлена польська митна декларація.
У ході з’ясування обставин справи волинські митники отримали у своє розпорядження копії накладних та інших документів, які засвідчили: фактурна вартість цієї телевізійної апаратури – 1,255 млн грн.
Відтак, складено черговий протокол про порушення митних правил, передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Справа буде скерована до суду для розгляду та прийняття законного рішення. Санкція цієї статті передбачає накладення на правопорушника штрафу у вигляді стовідсоткової вартості товару та його конфіскацію.