Оперативна інформація щодо російського вторгнення на 18.00 1 квітня 2022 року

Тридцять сьомий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню триває. Російська федерація продовжує проводити повномасштабну збройну агресію проти України. Продовжується виведення відокремлених підрозділів з території Київської та Чернігівської областей, а також перегрупування військ ворога, ймовірно, для створення ударних груп на Слобожанському та Донецькому напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За наявною інформацією, на території Республіки Білорусь, в Гомельському республіканському науково-практичному центрі радіаційної медицини та екології людини, нібито “поранені” військовослужбовці ЗСУ РФ атіон, які отримали значні дози радіації під час перебування в Чорнобильському виключенні Зона.

На територіях Запорізької області тимчасово окупованих російськими окупантами, в місті Енергодар, на території військової частини Національної гвардії України російські окупанти продовжують затримувати місцевих мешканців. Їх підозрюють в організації проукраїнських акцій та підготовці диверсій проти російських окупантів. Працівники ФСБ РФ здійснюють допит з використанням психологічного та фізичного тиску.

За наявною інформацією, на 4 квітня в місті Токмак планується провести так званий референдум російськими окупантами. Зокрема, окупаційна адміністрація вже повідомила місцеве населення про цю подію.

Місто Мелітополь тимчасово контролюється військовими та росгвардією ворога. Російський ворог продовжує розміщувати серед житлових кварталів артилерійські системи, з яких стріляє на запорізькому напрямку.

Російські окупанти не відмовляються від ідеї запровадити освітній процес у закладах освіти за власними стандартами і російською у квітні 2022 року.

Педагогам, які погоджуються викладати предмети, обіцяють грошову винагороду. Також російські окупанти продовжують намагатися роздавати місцевим жителям так звану “гуманітарну допомогу”. Заодно привласнюють українську гуманітарну допомогу, що надходить з міста Запоріжжя.

У тимчасово окупованому Росією ворогом населеному пункті Щастя Луганської області всі спроби російських окупантів відновити теплоелектростанцію, яка зазнала значних збитків внаслідок бойових дій, були марними, бо кваліфі З села виїхали спеціалісти ІД.

У Станиці Луганській російські окупанти ведуть пропагандистську діяльність. Зокрема, працівники окупаційної адміністрації працюють з малозабезпеченими сім’ями, зареєстрованими у соцпослугах, та розповсюджують так звану “гуманітарну

При виїзді з міста Буча російські окупаційні війська замінували цивільні будівлі, інфраструктуру та ділянки в межах населеного пункту.

Збройні Сили України у співпраці з іншими складовими Сил оборони відбивають агресора та проводять контрнатаки в окремих районах, звільняючи українські міста та села.

Давайте переможемо разом! Слава Україні!