ЯК ЖИВУТЬ ВОЛИНЯНИ ПІД БІЛОРУССЮ І ЩО ДУМАЮТЬ ПРО НАСТУП

Жителі прикордонного волинського села Самари постійно живуть у страху. До кордону з Білоруссю тут усього чотири кілометри. Нині спокій місцевих порушує хіба гуркіт машин або ж вибухи. Але місцеві кажуть, що це навчання, і до них вже звикли. Сподіваються, що ці навчання не переростуть у наступ зі сторони Білорусі.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу, пишуть Волинські новини.

У перші дні повномасштабної війни на цю загрозу реагували інакше – Людмила виїхала із села задля безпеки дітей. Проте не минуло й двох тижнів, як повернулися додому. І хоча ризики нападу зі сторони Білорусі не зникли, тепер до цього ставляться спокійніше.

«Слідкуємо, але не думаємо, що буде напад. Нам говорять військові, з сільської ради ходили, говорячи, що нас попередять, аби ми евакуювалися», – каже місцева жителька Людмила.

Читати ще: Росія готується до нової хвилі наступу під 24 лютого, – секретар РНБО

Ще один житель Самарів переконаний, що втікати з села не доведеться.

«Вже всі звикли до того страху, який переріс у злість», – говорить місцевий житель Ян.

За майже рік повномасштабної війни вже підготувалися до зустрічі. Оборонятися готові і найстарші жителі Самарів, адже провели тут усе життя, варіанту виїжджати навіть не розглядають.

Жителі Самарів переконані, їхні родичі та близькі із Білорусі зі зброєю на українські землі не підуть, зробити це можуть хіба лукашисти. А таких, кажуть, і знищити не шкода.