Оперативна ситуація: інформує поліція

У період з 22 по 30 червня до Любомльського відділу поліції надійшло 94 звернення громадян. З них 48 розглянуто відповідно до Закону України «Про звернення громадян» та по 13 фактах відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. З числа зареєстрованих кримінальних правопорушень по 2 крадіжки, факти надання пропозиції службовій особі неправомірної вигоди, факти незаконного поводження зі зброєю, 1 злочин проти довкілля, 1 факт ДТП з потерпілими та ін.

Так, 26 червня близько 23:00 год. до Любомльського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в с. Старовойтове поблизу АЗС «Укрнафта» ходить невідома особа з рушницею та стріляє в повітря. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції, яка оперативно встановила особу правопорушника. Ним виявився 54-річний житель с. Гуща. В ході проведення невідкладного обшуку за місцем проживання правопорушника, було виявлено незареєстровану у встановленому законом порядку гладкоствольну рушницю, 120 набоїв калібру 7.62, 74 набоїв калібру 9 мм та 2 штик-ножі. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Упродовж тижня на дорогах району трапились 2 дорожньо-транспортних пригоди без потерпілих, та 1 з потерпілими. За цей же період працівники поліції виявили 3 факти керування транспортними засобами напідпитку (з початку року 87) та 118 порушень ПДР (з початку року 3274).

Також, поліцейські зафіксували 19 випадків перебування осіб у громадських місцях напідпитку, у 12 випадках виявлено громадян, які палили тютюнові вироби у заборонених місцях, та 13 випадків завідомо неправдивого виклику спеціальних служб. Також задокументовано 1 випадок вчинення насильства в сім’ї.