У Рівненській громаді провели рейд у сім’ях СЖО

На території Гущанського старостинського округу Рівненської ОТГ провели рейд з профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей.

8 липня в рейді взяли участь начальник відділу соціального захисту населення Богдана Романюк, головний спеціаліст служби у справах дітей Лілія Цип’ящук, виконуючий обов’язки старости Олексій Нестерук та дільничний офіцер поліції Василь Стернічук. Про це повідомляють на сайті громади.

Такі рейди організовують задля профілактики бездоглядності та правопорушень, вивчення умов проживання дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, виявлення дітей/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. У разі необхідності – вилучають дітей із середовища, де є загроза життю та здоров’ю дитини. Провели обстеження умов проживання неблагополучних сімей, про що склали відповідні акти.

З батьками дітей провели профілактичні бесіди щодо створення належних умов для проживання їх, недопустимості вживання спиртних напоїв та недопущення вчинення ними домашнього насильства.

Цього разу порушень не виявили, однак батьків сімей попередили про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків щодо виховання своїх дітей.