На Новий рік — потрійне свято

Для подружжя Ніни і Василя Федонюків з села Бірки ці слова актуальні ось вже майже чотири десятки років, адже окрім новоріччя, вони святкують ще й дні народження, позаяк обоє народилися 1 січня. Погодьтеся, далеко не в кожній сім’ї зустрінеш такий чудовий збіг.

Подружжя Федонюків з доньками Мар’яною (ліворуч) і Юлією

Цікаво, що до того, як поєднати долі, вони тривалий час проживали на одній вулиці — буквально за півтораста метрів, через дві хати. Ніна Василівна — уродженка Бірок, а родина Василя Миколайовича переїхала сюди, коли він навчався у сьомому класі.

— Звісно ж, знали одне одного, товаришували, як і всі сусідські діти, — пригадує жінка. —  Але тоді якихось почуттів між нами не виникало.

Ну а тою іскрою, з якої потім спалахнув вогонь кохання, стала випадкова зустріч одного травневого дня у Ковелі. Ніна їхала додому зі Львова, де опановувала фах бухгалтера, а Василь, який на той час служив строкову службу у Прибалтиці, приїхав у відпустку. Так дорога до рідних теренів стала для героїв цієї публікації доленосною.

— Власне, тоді й почали зустрічатися, — пригадує співрозмовниця. — Потім, коли Василь поїхав дослужувати, весь час переписувалися. А вже як демобілізувався, то з війська приїхав прямо до мене у Львів. Було це восени 1982 року, а ще через рік ми побралися.

— Кому-кому, а от мені таки добре було, адже на «кавалєрку» далеко не довелося ходити, тож і взуття менше зносив, — з жартами долучається до розмови глава сім’ї.

…Швидко промайнули літа. Разом виростили і виховали двох доньок — Юлію  (на фото праворуч) і Мар’яну, дочекалися онуків, якими тішаться від душі. Нинішній новий рік для Ніни Василівни і Василя Миколайовича — тридцять восьмий за ліком, який вони зустрічають у парі, а також приймають вітання з днями народження від рідних, для яких такий збіг — гарний привід завітати у гості новорічної ночі.

Наостанок — ще один цікавий момент. Свого часу наша співрозмовниця працювала коректором у нашій газеті, тому не з чуток знає, як з’являється на світ кожен номер видання. Цікавимося, чого побажала б нашим читачам.

— Без сумніву — міцного-міцного здоров’я, бо це нині чи не найважливіше  — відповідає. — А ще — мирного неба над головою. Решта — наживне.

Ми ж у свою чергу щиро вітаємо Ніну Василівну і Василя Миколайовича, а також всіх жителів краю з прийдешніми святами, зичимо, хай обминають хвороби, біди й незгоди, а новий рік принесе радісні новини, достаток, благополуччя та здійснення заповітних мрій.