Митника “Ягодина” підозрюють у зловживанні службовим становищем

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань повідомлено головному державному інспектору одного з відділів Волинської митниці ДФС про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 364 КК України).

Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Волині.

Слідство вважає, що, здійснюючи 29 травня 2019 року у пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» митне оформлення транспортного засобу, який в’їжджав в Україну, працівник митниці умисно не вжив заходів до здійснення митних формальностей і незаконно звільнив його від митного контролю.

У ході переогляду авто працівниками УСБУ у Волинській області виявили незадекларований товар без наявних на нього товаротранспортних накладних, за ввезення якого держава недоотримала митні платежі на суму понад 1,23 мільйона гривень.

Триває досудове розслідування.

Зауважимо, що санкцією ч.2 ст. 364 ККУ за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.